Staets rederij

Uitzending RTL Z van Zaken

Rondvaartboot vaart op eigen opgewekte zonne-energie

Elke dag varen er weer goedgevulde rondvaartboten door de grachten van Amsterdam. Veel van deze boten maken lawaai en stoten CO2 uit, maar niet de twee elektrische rondvaartboten van Rederij Staets.

"Wij hebben twee vernieuwende rondvaartboten, waar we sinds vorig jaar mee in Amsterdam varen. We varen elektrisch, waarvan 50 procent op eigen opgewekte zonne-energie", vertelt Casper Wulfers van Rederij Staets in Z in Zaken.

Zonnepanelen op het dak

"Op ongeveer 85 procent van het dak liggen zonnepanelen. Het is in de stad belangrijk om omhoog te kunnen kijken: Alle mooie gevels bevinden zich schuin boven je. Daarom hebben we voor de helft zonnepanelen waar je doorheen kan kijken", zegt Wulfers.

Op een gemiddelde dag genereren de zonnecellen ongeveer de helft van de energie voor een hele dag varen. Als de zon schijnt, kan het dak deels open. Dat vermindert wel de capaciteit van de zonnecellen met 50 procent.

Elektrisch varen is de toekomst

Wulfers: "Je ziet dat klanten tegenwoordig mondiger zijn en eisen dat je met de tijd meegaat. Je ziet nieuws over groene stroom, kolencentrales die dicht moeten en elektrisch auto’s op de weg. Je kan met boten niet achter blijven door te denken nog lang op diesel te varen. Elektrisch varen is de toekomst."

Herman Tange van ING beaamt het beeld dat Wulfers schetst:

"Klanten verwachten gewoon dat je duurzaam onderneemt."

Wij zeggen waar het op Staet.

Direct contact

Voor een rondvaart in stijl en luxe door Amsterdam en omgeving. Exclusief voor groepen van 20 tot 80 pers. Bel: +31 20-2440838

Offerte

Stel uw vraag